Till morgonkaffet

God morgon,

Här sitter jag med min morgonkaffe och skummar nyheter från Sverige och Danmark.
Ser tillexempel att snön vräker ner i Stockholm och har ställt till det ordentligt i morgonrusningen med hela 12 olyckor.
Samtidigt är det barmark i Köpenhamn och fåglarna kvittrar.

Idag har även Annika Falkengren (VD SEB) fått en rejäl lönehöjning med 2 miljon kr (från 7 till 9 mkr per år), vilket betyder en ökad timön på 510kr, om vi antar att hon jobbar 80h i veckan och bara har tre veckors semester.
Då ska man också komma ihåg att direktionen på SEB har ifrånsagt sig bonusen detta år och därmed är den totala lönen lägre än förra året.

Vid sidan om detta har banken bett om mer pengar från aktieägarna för att klara krisen samt att man blivit tvungen att avskeda studenter som arbetar extra vid sidan om studierna.

Det är inte pengarna i sig som är problemet (bara en struntsumma om man jämför med utlänska banklöner) utan signalerna som banken sänder ut till omvärlden. Alltid surt när "fotfolket" mister jobbet och toppen cashar hem vinsterna.
Ungefär som när Ericsson stängde fabriken på min hemort, pga "kostnadsbesparingar", och istället byggde en segelbåt för 1,5 miljarder kronor till Volvo Ocean Race. 

Det är därför mina vänner som vi alla ska sikta mot toppen!
Varför nöja sig med att vara längst ner på näringskedjan, i osäker tillvaro utan bonusar och hög lön, när vi istället kan sitta som direktörer och se lönekuvertet växa för varje år..

Som chef med ansvar för 21.000 anställda i 21 olika länder ska man självklart ha bra betalt, men det som kan sticka i ögonen är att man väljer att höja lönerna i lågkonjunkturen. 

Sitter och bläddrar igenom lite bilder från skolan, visst är det en viss skillnad mot Linkan?
För er som inte studerar i Linköping: -Ja, det finns vissa skillnader.
 





Nej, nu måste jag kila.

På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0